Gaadi binnenband met twee uiteinden

Laatst kwam ik de Gaadi binnenband met twee uiteinden tegen. En soms zou je willen dat je al eerder van het bestaan van een product afwist. Bij deze speciale binnenband met 2 uiteinden is dat zeker het geval! Deze worstvormige binnenband maakt het vervangen van je band namelijk veel eenvoudiger, zeker bij een achterwiel. Omdat je twee uiteinden hebt, hoef je het wiel niet meer de demonteren en kun je vele malen sneller de binnenband vervangen.

Hoe gebruik je de binnenband met twee uiteinden?

Wil je de Gaadi binnenband met twee uiteinden gaan gebruiken? Dan moet je eerst je oude binnenband gaan verwijderen. Volg hieronder de stappen;

  1. Licht de band van de velg met behulp van de bandenlichters
  2. Verwijder alle overige materialen van het ventiel, zoals het ventieldopje, de nippel en het ringetje waar het ventiel mee is aangedraaid.
  3. Snij of knip de oude binnenband doormidden.
    Gaadi binnenband met twee uiteinden
    De Gaadi binnenband met twee uiteinden

Vervolgens kun je de Gaadi binnenband met twee uiteinden in de velg leggen. Zorg er voor dat je eerst het ventiel in de velg stopt en pomp de band dan een klein beetje op. Leg de volledige band netjes in de velg en zorg ervoor dat de twee uiteinden bij elkaar zitten. Vervolgens kun je de band weer op de velg leggen met behulp van de bandenlichters. Zorg ervoor dat je buitenband ook goed zit bij het ventiel. Pomp daarna de band op de juiste spanning en controleer of alles goed zit.

Een Gaadi binnenband met twee uiteinden plakken

De Gaadi binnenband is niet enkel geschikt als “thuiskomertje” maar is ook prima te gebruiken als normale binnenband tijdens het fietsen. Toch een lekke band? Dan is deze binnenband met twee uiteinden ook gewoon simpel te plakken. Volg hierbij dezelfde stappen als hoe je een normale band zou plakken. Het voordeel bij de Gaadi binnenband, is dat je veel eenvoudiger het lek kunt vinden omdat je de band helemaal als een “worst” kunt oppompen. Je hebt dus geen last meer van het spatbord of de kettingkast waar de band klem komt te zitten.

De voordelen van een binnenband met twee uiteinden

De voordelen van de Gaadi binnenband met twee uiteinden zijn wat ons betreft duidelijk! Een fijne binnenband, die beschikbaar is in 26 of 28 inch en waarmee je razendsnel een binnenband kunt vervangen én plakken. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, want deze binnenband is te koop bij Bol.com voor een klein bedrag!