Is een fietsbel verplicht?

Elke fiets in Nederland moet verplicht een fietsbel hebben en dit is ook wettelijk vastgelegd. Sowieso adviseren wij altijd om een degelijke fietsbel op je fiets te monteren, omdat het belangrijk is dat je andere weggebruikers kunt waarschuwen voor gevaar, of wanneer je wilt inhalen.

Sinds wanneer is een fietsbel wettelijk verplicht?

Nederland heeft het sinds 1906 wettelijk verplicht gesteld dat elke fiets over een fietsbel moet beschikken. Deze fietsbel moet hoorbaar zijn tot 20 meter en goed werken.

Wat is de boete voor een kapotte of ontbrekende fietsbel?

Je kunt van oom agent een flinke boete van €35 verwachten als je fietsbel kapot is of ontbreekt. Voor dat geld kun je aardig wat fietsbellen kopen in onze webshop! Je hebt dus eigenlijk geen enkele reden om de verplichte fietsbel niet op je fiets te hebben.

Is een fietsbel in België verplicht?

Onze zuiderburen hebben dezelfde regels. Dus ook in België is een fietsbel verplicht, die tot minimaal 20 meter afstand goed hoorbaar moet zijn.

Is een fietsbel verplicht op een racefiets?

Een racefiets ziet er anders uit dan een normale stadfiets, maar ook bij een racefiets is een fietsbel officieel verplicht. Vaak laten wielrenners deze vanwege gewicht en aerodynamica achterwege, maar ons advies is om er altijd eentje te monteren! Tegenwoordig heb je prachtige fietsbellen voor racefietsen, dus geen enkel excuus meer om te schreeuwen als je er langs moet. Wel zo fijn voor iedereen!

Nu weet je dus of een fietsbel verplicht is of niet!