Ringslot openbreken met een schroevendraaier

Oei, je bent je fietssleutel kwijt van je ringslot! En thuis ligt natuurlijk geen reservesleutel. Veel mensen gaan op zoek naar een andere manier om het slot open te maken. Een ringslot openbreken met een schroevendraaier is een veel gekozen methode, maar zeker niet aan te raden.

Heb je echt geen ander fatsoenlijk gereedschap, dan is onze tip om gewoon naar de fietsenmaker te gaan om je slot te laten vervangen. Overigens krijg je ringsloten met een goede kwaliteit eigenlijk ook niet opengebroken met de schroevendraaier.

Hoe breek je een ringslot open met een schroevendraaier?

Je kunt het beste een platkop schroevendraaier pakken, en deze aan de bovenkant in het slot zetten. Ons advies is om een hamer te gebruiken om extra kracht te zetten. Kijk goed waar het slot open gaat en wees niet te bang, maar pas wel op dat je jezelf niet verwond en je fiets een klein beetje heel houdt. Overigens is deze manier niet aan te raden voor nieuwere fietsen, maar als het een oud barrel is dan kun je gewoon aan de gang.

Zit je ringslot vast aan het frame en heb je daar ook geen gereedschap voor? Dan kan de schroevendraaier ook soelaas bieden. Hiervoor is een kruiskop wat beter geschikt. Plaats de schroevendraaier naast de bevestiging en ram er een paar keer flink op met de hamer. Overigens kun je ook gewoon een paar keer goed met de hamer er op slaan om het ringslot er uit te rammen. Succes!

Lukt het openbreken van je ringslot met de schroevendraaier niet? Gelukkig zijn er toch meer mogelijkheden om je fietsslot te openen zonder sleutel. De kans is natuurlijk groot dat je na al deze acties wel een nieuw ringslot moet monteren.

Bestel een nieuw fietsslot bij Bol.com