Ziemi fietsverlichting

Bijna alle fietsverlichting richt zich op betere zichtbaarheid aan de voorkant van de fiets en ook beter zicht voor de fietser. De startup Ziemi heeft een fietslampje ontwikkeld dat gericht is op de fietser, waardoor de biomotion zichtbaar wordt. De biomotion is de menselijke beweging. Andere verkeersdeelnemers herkennen je in het donker zo veel eerder als fietser, waardoor je veiliger op weg kunt in het donker en het aantal verkeersongevallen zal dalen.

Werking Ziemi biomotion
Werking Ziemi biomotion

Vanaf nu beschikbaar bij Bol.com

Veel betere zichtbaarheid met Ziemi

Het Ziemi fietslampje maakt je niet meer afhankelijk van omgevingslicht om als fietser in het donker gezien te worden. De spotlight van Ziemie schijnt op  de fietser zelf, waardoor je zelfs in de dode hoek van de auto zichtbaar bent. In Frankrijk hebben ze trouwens onlangs dode hoek stickers verplicht voor vrachtauto’s, om zo het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. Dankzij de Ziemi fietsverlichting ben je 250 graden zichtbaar en je achterlicht doet de rest! Ook is er gedacht aan veiligheid van anderen, want Ziemi is zo gemaakt dat het licht naar onderen schijnt en niet naar boven. Met een Ziemi fietslampje heb je een lichtoppervlakte van 4.400 cm², wat ongeveer 176x zoveel is als een standaard fietslampje, dat een lichtoppervlakte heeft van ongeveer 25 cm².

De montage en het gebruik van Ziemi

De montage van het Zimie Fietslampje kan eenvoudig op de buis van je fiets worden gemonteerd aan de hand van een rubberen band. Deze kun je ook eenvoudig weer verwijderen als je de Ziemi mee naar binnen wilt nemen. Voor racefietsen en mountainbikes hebben ze een speciaal tussenstukje ontworpen om de Ziemi aan de bovenbuis te bevestigen, vergelijkbaar aan een houder voor de kilometerteller. De batterijduur van de Zimi is ongeveer 7 uur. Dit lijkt niet zoveel, maar je kunt hem eenvoudig opladen met de meegeleverde USB-kabel. De lichtsterkte kun je instellen op 20 lumen, 40 lumen of 60 lumen.

Ziemi fietslampje
Specificaties Ziemi fietslampje

Ziemi Fietsverlichting kopen

De crowdfunding van Ziemi is inmiddels al lang afgelopen. Je kunt het product direct kopen bij Bol.com voor €27

 

Belangrijkste vragen en antwoorden over Ziemi fietslampjes

Wat is de batterijduur van Ziemi?

De gemiddelde batterijduur van Ziemi is 7 uur, afhankelijk van de lichtsterkte die je gebruikt.

Kan ik de lichtsterkte instellen?

De Ziemi heeft drie sterktes: 20 lumen, 40 lumen of 60 lumen.

Is de Zimie verstelbaar?

Je kunt Zimie verstellen tot 45 graden.

Hoe bevestig ik de Ziemi fietsverlichting?

Je kunt de Ziemi fietsverlichting eenvoudig bevestigen aan de buis van je fiets. Voor racefietsen is er een speciaal stussenstukje ontworpen.

Past Ziemi ook op kinderfietsen?

Jazeker, Ziemi is ook eenvoudig te bevestigen op kinderfietsen.

Waar kan ik de Ziemi kopen?

Op dit moment alleen via de voorverkoop op CrowdAboutNow.

Kan ik investeren in Ziemi?

Ja dat kan, je kunt investeren via CrowdAboutNow.

Wie heeft Ziemi bedacht?

Ziemi is bedacht en ontworpen door Elianne Koetzier en Luci Santema.