fietsbel links of rechts

Waarom zit een fietsbel links in plaats van rechts?

Misschien heb je er nog nooit over na gedacht, maar bij de meeste fietsen zit de fietsbel altijd aan de linkerkant. Dit is bij jouw fiets waarschijnlijk ook zo! De reden hiervoor is dat men vroeger een toeter in plaats van een bel op de fiets had zitten. Om te kunnen toeteren moest je een hand van het stuur afnemen. Aangezien de meeste mensen rechts zijn, was het veiliger om je dominante hand aan het stuur te houden en dus met links te toeteren!

Wat denk jij: Is het hebben van een fietsbel verplicht?

Een fietsbel is links eenvoudiger te bedienen

Gelukkig zijn de meeste bellen tegenwoordig eenvoudig met de duim te bedienden, waardoor je eigenlijk nooit meer je hand van het stuur hoeft te halen. Ben je linkshandig en bel je liever met rechts? Let dan wel even goed op welke fietsbel je koopt. De meeste fietsbellen traditionele fietsbellen zijn namelijk alleen met de klok mee te bedienen, maar je hebt ook fietsbellen die je eenvoudig met beide handen kunt bedienen. Daarnaast zitten bij veel fietsen overigens de versnellingen aan de rechterkant, waardoor je niet kunt schakelen en bellen tegelijkertijd!

De conclusie van dit verhaal; de meeste fietsbel zitten links aan het stuur vanwege de veiligheid, de werking van de bel en het feit dat je versnellingen aan de linkerkant van het stuur zitten. Nu weet je waar de fietsbel zit!

Koop een fietsbel bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *