Een fietsbel op je racefiets is een onderwerp van controverse. Wielrenners zorgen altijd voor een zo licht mogelijke wielrenfiets en een bel is natuurlijk overbodige ballast. Gelukkig zijn er genoeg fietsbellen voor wielrenfietsen die licht van gewicht zijn en weinig ruimte innemen. Want ook al zou je het niet verwachten, een fietsbel is in Nederland en België gewoon verplicht! Hieronder lees je alles over een fietsbel op je racefiets, de voordelen, de nadelen en de mogelijkheden!
In dit artikel:
- De nadelen van een fietsbel op je racefiets
- De voordelen van een fietsbel op je racefiets
- De Knog Oi fietsbel
- HideMyBell fietsbel
- XLC Mini fietsbel
- Racefiets fietsbel bevestigen
De nadelen van een fietsbel op je racefiets
Het gewicht
Een veel gehoord nadeel van de racefiets anti fietsbel brigade: Een fietsbel is extra ballast! Maar je kunt oprecht beter een kroketje minder eten in het weekend, want die paar gram kun je slimmer besparen. Veiligheid voorop.
Het “hoort” niet
De profs rijden toch ook niet met een fietsbel op hun mooie racefiets? Een veel gehoord nadeel. Maar waarschijnlijk ben jij geen prof dus kun je prima een fietbsel op je fiets plaatsen. Rij je toevallig wel wedstrijden? Dan haal je toch gewoon je bel er af ?
Ik kan ook schreeuwen
Een nadeel van geen bel op je racefiets is dat je moet schreeuwen, wat veel wielrenners natuurlijk graag doen. Echter wel tot grote ergernis van je medeweggebruikers.
De voordelen van een fietsbel op je racefiets
Je krijgt geen boete
Oke, eerlijk is eerlijk. Oom agent zal je niet snel bekeuren als je geen fietbsel op je wielrenfiets hebt, maar je bespaart in ieder geval €35 als de agent in kwestie een slechte bui heeft!
Je kunt waarschuwen voor gevaar
Precies waar een bel voor gemaakt is; waarschuwen voor gevaar. Daarnaast worden wielrenners met een fietsbel ook meer gewaardeerd zodat je niet hoeft te schreeuwen
Sommige fietsbellen zijn wel mooi!
Kijk snel naar de voorbeelden hieronder, want er zijn echt wel een paar luide fietsbellen voor racefietsen te koop.
Knog OI: De beste mini fietsbel voor je racefiets
Zoek je een mini fietsbel voor je racefiets? Dan is het advies om voor de Knog Oi fietsbel te gaan. Deze fietsbel is verkrijgbaar in zwart, koper, goud en zilver. Deze kleine en luide fietsbel kost nog geen €20 en is het perfecte cadeau voor kerst, sinterklaas of een verjaardag. Als er heel veel geluid is moet je soms even twee keer bellen voor men aan de kant gaat, maar dat is met de meeste racefiets fietsbellen zo. De kleine variant weeg slechts 18 gram, de grote 25 gram. Nooit meer een excuus dus voor een goede racefiets fietsbel!
HideMyBell, stiekem een fietsbel op je racefiets
Een perfecte fietsbel voor racefietsen, want de naam zegt het al: HideMyBell. Oftewel, verstop mijn fietsbel! Deze bel kun je namelijk combineren met fietsnavigatie zoals Garmin en Mio. Dit is namelijk een fietsbel en een houder in één. Iets duurder, maar wel een mooie oplossing.
XLC Mini fietsbel
Ben je op zoek naar een goedkope mini fietsbel? Dan is de XLC Mini Fietsbel aan te raden. Voor slechts een paar euro heb je een racefiets fietsbel die je door middel van elastiekjes kunt bevestigen aan je wielrenstuur. Verkrijgbaar in zwart, wit en zilver.
Racefiets fietsbel bevestigen
Nu je weet welke fietsbellen er zijn kun je er eindelijk eentje gaan aanschaffen. Je kunt de fietsbel aan je stuur monteren, maar ook op je stuurpen. Ons advies is om in ieder geval er voor de zorgen dat je hand niet van het stuur af hoeft. De stuurpen is dus niet de meest ideale plaats. Een veel gestelde vraag is of een fietsbel links of rechts hoort op het stuur.