Fietsslot openen zonder fietsensleutel

Fietssleutels zijn niet altijd erg stevig. Zeker goedkope ringsloten en kettingsloten hebben vaak ook dunne en goedkope sleutels. Daardoor kan je sleutel eenvoudig afbreken en moet je uiteindelijk je fietsslot openen zonder fietssleutel. Ook kan het zijn dat je de fietssleutel simpelweg kwijt bent en geen extra exemplaar hebt. Gelukkig hebben wij voor jou de beste manieren om een fietsslot open te maken zonder sleutel.

Wil je niet zelf lopen hannesen aan je fietsslot? Ga dan met je fiets naar een erkende fietsenmaker, die kan je zeker verder helpen en zorgt ervoor dat je fietsslot open gaat zonder beschadigingen aan je slot of frame.

 

Fietsenmaker Erik – Wielerspeciaalcentrum

Fietsslot openen met slijptol

De slijptol, ook wel haakse slijper genoemd, is de meest eenvoudige manier om je fietsslot te openen zonder sleutel. Het maakt hierbij niet uit of je een ringslot of extra slot wilt openslijpen.  Met deze slijptollen kun je binnen enkele seconden je slot doorslijpen. Wanneer je een ringslot zonder sleutel wilt openen kun je de slijptol het beste aan het einde van de beugel zetten voor je begint met slijpen. Dit is de minst sterke kant van de beugel. Slijpen maar en gaan! Wil je wat extra informatie? Lees dan meer over het openen van een fietsslot met een slijptol.

Fietsslot openslijpen

Fietsslot openen zonder fietssleutel met een betonschaar

De betonschaar is een van de meest favoriete stukken gereedschap om een fietsslot door te knippen. Vooral goedkope en dunne sloten zoals een kabelslot of hangsloten zijn erg eenvoudig door te knippen. De betonschaar kan een immense kracht uitoefenen op het fietsslot en zo kun je hem dus eenvoudig openbreken zonder fietssleutel. Dit gereedschap is vaak minder geschikt voor dikke kettingsloten, vouwsloten of beugelsloten.

Fietsslot betonschaar openknippen

AXA fietsslot openen zonder sleutel

De oudere fietssloten van AXA hebben niet zo’n goede naam. Een AXA fietsslot openen zonder sleutel is iets wat veel door dieven werd gedaan. Oude sloten kon je namelijk aan de hand van een blanke sleutel eenvoudig openmaken. Deze sloten worden sinds 2005 niet meer gemaakt, maar ze zijn nog wel veel in omloop. Heb jij een AXA 583, AXA SL7 of een AXA SL9 fietsslot? Dan raden wij altijd aan om je fiets extra op slot te zetten met bijvoorbeeld een kettingslot. Beter is nog om je AXA fietsslot te vervangen voor een nieuw exemplaar.

Ringslot openbreken met schroevendraaier

Toegegeven, je ringslot openbreken met een schroevendraaier en een hamer is een vrij rigoreuze manier, maar bij goedkopere sloten is dit redelijk goed te doen. Je bent wel een flinke tijd aan het rammen, maar waarschijnlijk lukt het wel. Niet door ons aan te raden, maar om je op weg te helpen hebben we wel meer informatie over een ringslot openbreekt met een schroevendraaier.

Zo maak je dus een fietsslot open zonder fietssleutel!

Na het lezen van dit artikel weet je dus hoe je een fietsslot kunt openmaken (of openbreken) zonder fietsensleutel. Uiteraard raden wij altijd aan om gewoon naar een fietsenmaker te gaan. Dan blijf je fiets tenminste heel en kun je daarna ook gewoon een veilig slot laten monteren. En wil  je nooit meer zonder fietssleutel je fietslot hoeven open te maken? Zorg altijd voor een reservesleutel!

Bestel een nieuw fietsslot bij Bol.com