Mijn fiets en ik (4): Kyra van A naar B op de fiets

Wat voor fietsen rijd je?

Ik heb denk ik wat meer fietsen dan de gemiddelde Nederlander! Thuis heb ik een omafiets staan die ik gebruik om bijvoorbeeld boodschappen te doen of naar vrienden te gaan. Daarnaast heb ik nog een oude stationsfiets in Rotterdam staan, die gebruik ik om vanaf het station naar mijn werk te fietsen. Ook heb ik nog een wielrenfiets waar ik af en toe een rondje mee maak en een spinfiets om in goede conditie te blijven.

Kyra op de fiets
Kyra op de fiets

Waar gebruik je de fiets voor?
Het meest gebruik ik mijn fiets in Rotterdam, daar gebruik ik hem meerdere keren per week. Thuis merk ik wel dat ik toch soms wel snel de auto pak, terwijl alle winkels ook dichtbij zijn. Naar de stad fiets ik wel graag omdat parkeren daar meestal rampzalig is.

Waarom fiets je?
Aan de ene kant om van A naar B te komen. Voordat ik een auto had vervoerde ik echt alles op de fiets. Daarnaast fiets ik graag in de natuur als het lekker weer is. Ik ben wel een echte mooi weer fietser haha.

Doe je het onderhoud zelf, of ga je naar de fietsenmaker?
Mijn vriend doet het meeste onderhoud aan de fietsen zelf. Ik kan natuurlijk wel een bandje plakken maar hij is daar toch net wat handiger in. Grotere reparaties laten we bij de fietsenmaker doen. Die zit wel wat verder weg hier, dus het zou fijn zijn als ze ook langs zouden komen!

Wat is je leukste fietservaring?
Ik denk dat dit een mooie fietstocht in Italiƫ was! We hadden mountainbikes gehuurd en hebben toen een mooie tocht van 75KM gemaakt langs het strand, over de bergen en door het zand. Dat was een hele toffe route!

Wat is je slechtste fietservaring?
Een paar jaar geleden zaten mijn vriend en ik allebei op de wielrenfiets. Hij wilde rechtsaf en ik rechtdoor, wat een valpartij tot gevolg had. Mijn helm was toen gebroken dus ik kon gelijk mijn fietshelm gaan vervangen. Gelukkig viel de schade toen verder mee, op een krom stuur na!

Wat mis je soms nog of zou je anders willen?
Ik ga graag op reis in het buitenland, maar daar zijn vaak zo weinig fietspaden. Dat vind ik wel jammer. Ook draag ik graag een fietshelm in het buitenland, maar ik weet niet waar een fietshelm verplicht is.

Heb je nog een persoonlijke tip?
Een tip voor mijzelf; iets vaker de auto laten staan. Mijn ouders wonen bijvoorbeeld vrij dichtbij, maar ik betrap me er zelf toch op dat ik altijd de auto pak. Een goed voornemen voor 2021 misschien.