Ooit bedacht iemand de fiets. Een apparaat met twee wielen, waar je je door op twee plankjes te duwen met je voeten kon voortbewegen. Even een paar keer vallen en weer opstaan voordat je door had hoe dat met de balans zat als je ging zitten, maar wanneer je dat eenmaal onder de knie had, had je een perfecte manier van voortbewegen. Je kon ineens een stuk sneller van A naar B.
Toen de fiets eenmaal volledig was ingeburgerd als volwaardig vervoermiddel kwam iemand (van defensie) op het lumineuze idee om op enkele plekken van de fiets een scharnier te plaatsen, zodat je de fiets kon opvouwen en eenvoudiger mee kon nemen als je niet in staat was om het al fietsend te doen. Denk hierbij aan het openbaar vervoer. Een fiets mag namelijk in gevouwen toestand gratis mee, waardoor de vouwfiets ideaal is om naar en van het station te fietsen.
Je fiets als handbagage
Inmiddels is de fiets verder geëvolueerd en zien we overal elektrische fietsen opduiken, zo ook de vouwfiets. Had de vouwfiets al vele voordelen, met de elektrische vouwfiets worden die voordelen nog groter. Waar vroeger mensen twijfelden omdat het met de fiets richting station toch nog behoorlijk ver was, kan men nu, met de elektrische ondersteuning, veel meer afstand overbruggen en dus de fiets pakken richting het station. Want ook de elektrische fiets wordt door de NS beschouwd als handbagage en mag dus gratis mee, mits gevouwen tijdens de reis. Tweede voordeel van de ondersteuning die het biedt, is dat je nu niet meer bezweet op je werk hoeft te komen.
En het houdt niet op bij twee voordelen. Ook de automobilist van tegenwoordig denkt steeds meer duurzamer. Velen zetten hun auto aan de rand van de stad en pakken de fiets om dat laatste stukje richting kantoor te overbruggen. Dat wordt nog eenvoudiger met de elektrische vouwfiets. Die leg je met gemak in je achterbak en op kantoor zet je hem opgevouwen achter de receptie, zo eenvoudig is het.
Opgevouwen in de kofferbak
Over de achterbak gesproken; wat dacht je van de vakantie. Veel mensen nemen graag hun fiets mee als ze gaan reizen. Dat kan uiteraard met een fietsendrager, maar die zijn voor sommigen erg prijzig. Bovendien is het redelijk veel werk als je beseft dat het met de komst van de elektrische vouwfiets veel makkelijker kan. De fietsen vouw je op, je legt ze plat onderin je kofferbak, naast je koffers en weg ben je, richting jouw favoriete vakantiebestemming.
Tot slot is de elektrische vouwfiets een heel stuk lichter dan ‘gewone’ elektrische fietsen. Nog minder last van tegenwind, nog minder vermoeidheid, makkelijker bergopwaarts fietsen en nog sneller van A naar B, zo wordt fietsen wel heel erg leuk en aantrekkelijk, toch?